top of page
Ce este ThetaHealing? Descrierea metodei terapeutice ThetaHealing® | Alina Smarandescu

Totul despre Terapia prin ThetaHealing®

Alina Smarandescu

Ce este ThetaHealing®?
Descrierea metodei terapeutice ThetaHealing®

ThetaHealing® este o metoda terapeutica recunoscuta international, care a fost creata de Vianna Stibal in anul 1995, dupa ce aceasta a experimentat vindecari personale care ar putea fi catalogate drept „miraculoase”. Datorita experientei personale directe cu boala si lucrului cu ea insasi, Vianna a descoperit ca emotiile si convingerile adanci ale oamenilor le influenteaza starea fizica, emotionala si psihica intr-un mod cu mult mai semnificativ decat o fac alegerile constiente si ca avem cu totii o legatura puternica cu Creatorul nostru, care ne sustine in dezvoltarea noastra oricand putem sa-l auzim si sa-l intelegem.

Este acea unealta rapida si eficienta cu care faci curatenie in sertarele sufletului si subconstientului.

Dupa o perioada indelungata de autocunoastere, terapie, hipnoza, cercetari, greutati si boli depasite, dupa vindecari si transformari uimitoare de comportament, gandire si simtire, Vianna a creat metoda de Theta Healing:

 

Un proces prin care putem afla de ce gandim si credem anumite lucruri, cum determinam aparitia problemelor si a bolilor din viata noastra, dar si cum putem sa le schimbam in bine si sa intelegem misiunea pe care Creatorul o da fiecarui om.

Este stiut si dovedit faptul ca originea emotiilor, a gandurilor sau a comportamentelor o reprezinta conexiunea dintre neuroni, acele sinapse care genereaza o energie electrochimica cu influente importante asupra functiilor creierului. Activitatea electrica a creierului uman poate fi redata sub forma unor unde cerebrale, care pot fi impartite in 4 categorii, in functie de nivelul de activitate a creierului: Beta, Alpha, Theta si Delta.

Undele Theta la care face referire terapia Theta Healing sunt niste unde „lente”, cu o frecventa intre 4-8 Hz, care apar in creier si sunt asociate cu procesele creative, intuitia, reveria, aducand la suprafata amintiri, emotii si senzatii. Sunt intalnite si la granita dintre vis si realitate si reprezinta legatura cu subconstientul.

Totul despre Terapia prin ThetaHealing® Cu Alina Smarandescu

Theta Healing ne invata cum sa ne ducem creierul intr-o stare de unde theta. Aceasta este o stare „lenta” si profunda pentru creier, care poate fi resimtita in timpul proceselor de meditatie, rugaciune, focusare interioara si spiritualitate. Din punct de vedere stiintific, starea Theta a creierului este considerata starea optima pentru accesarea emisferei drepte si schimbarea comportamentelor si programelor subconstiente nedorite. Este legatura cu lumea de dincolo de constiinta normala, legatura cu Creatorul si misiunea noastra profunda pe acest pamant si o sansa catre un salt imens in procesul de invatare. Materialul emotional profund suprimat si amintirile din copilarie par a fi accesate si eliberate cel mai usor in theta, sub indrumarea unui expert.

Totul despre Terapia prin ThetaHealing® Cu Alina Smarandescu

Practicarea Theta Healing inseamna sa ne putem duce creierul in starea Theta (o stare de relaxare profunda, la limita dintre vis si realitate), de unde putem sa:

  • aflam care sunt convingerile noastre din subconstient care ne limiteaza in prezent, in actiunile constiente;

  • reprogramam acele convingeri subconstiente care sunt nesanatoase;

  • vindecam emotii distructive asociate unor convingeri nesanatoase;

  • eliminam frici, suferinte emotionale si fizice, atat constiente cat si inconstiente;

  • accesam capacitati si resurse din subconstient inca neexplorate si sa le aplicam in viata de zi cu zi, transformandu-ne viata;

  • vindecam relatiile cu ceilalti prin accesarea focarului de neiertare, dureri sau furie;

  • restabilim legatura cu sufletul nostru, dar si cu Energia Creatoare a tot ceea ce ne inconjoara, dobandind astfel o intelegere mai clara a tot ceea ce inseamna viata, dar si destinul nostru;

Trail in Woods

   Experienta mea cu ThetaHealing® si cum mi s-a schimbat viata cu ajutorul Terapiei ThetaHealing

Pentru mine, Theta Healing a devenit acea metoda terapeutica cu ajutorul careia aflu raspunsurile pana la capat atat despre mine, cat si in procesele terapeutice cu cei cu care intru in contact. Este unealta mea de baza care ma poarta in subconstient, la sursa problemelor emotionale - fizice si psihice - si este, totodata, o unealta rapida si eficienta cu care reusesc sa fac curatenie in sertarele sufletului si ale subconstientului.

Theta Healing a intrat in viata mea intamplator, as putea spune, daca as crede ca in viata exista intamplari. Dar nimic nu este intamplator, asa ca viata si destinul ales candva, dincolo de ce putea percepe partea mea constienta, mi-au adus cancerul invaziv din 2014, 3 operatii dintre care, la a treia dintre ele, am avut sansa sa aud din gura anestezistului aceasta recomandare: „eu cred ca tu ar trebui sa incerci ThetaHealing”.

 

Curioasa din fire, am cercetat ulterior operatiei, dar am ramas reticenta. Atunci a fost momentul in care Creatorul a lucrat prin sotul meu, care m-a inscris fara sa-mi spuna si a insistat foarte mult sa particip la cursul de baza Theta Healing. Simtindu-ma obligata de imprejurari, am mers, dar ajunsa la curs, din nou rezistentele mintii mele au intrat in actiune si am vrut de 2 ori sa plec. Avand o baza teoretica vasta despre mintea umana si peste 10 ani de practica si lucru cu oamenii la acel moment, am privit informatiile despre Theta Healing cu foarte multa reticenta, foarte mult scepticism si rezistente.

In plus, inca din primele minute ale cursului mi-a atras atentia o participanta care venise cu copilul de aproximativ 8-9 ani la curs si care, la acel moment, era pentru mine un factor perturbator si declansator al multor convingeri limitative, fara sa constientizez macar. Cand a venit momentul punerii in practica a unor elemente de teorie care ne fusesera explicate, mi-a fost interzis de catre instructor sa lucrez cu persoana aleasa, sub motivul „asa vreau eu”, ceea ce m-a surprins si m-a facut sa fiu si mai „in garda” cu tot ceea ce mi se intampla acolo. Mi-a fost aleasa ca persoana de lucru tocmai participanta care venise cu copilul si pe care o judecasem si certasem in sinea mea destul de mult, asa ca nefiind intr-o stare de simpatie, nu am comunicat prea mult si am trecut repede la exersarea starii Theta.

 

Acela a fost momentul pe care nu il voi uita toata viata, a fost inceputul calatoriei mele in studiul Theta Healing si un moment de profunda revelatie, intrucat aceasta participanta, odata intrata in starea Theta, a reusit sa o vada de 3 ori pe strabunica mea, Maria, micuta si imbracata in costum popular oltenesc, care a vrut sa imi transmita sa fiu linistita in privinta cancerului de care tocmai ma operasem pentru a treia oara, ca nu va mai face recidiva si ca aura mea si zona operata sunt in permanenta curatate de ea. Sunt informatii intime pe care le auzeam din gura unei straine, care ma avea in fata ochilor de doar cateva minute si careia nu ii impartasisem nimic despre mine.

 

In acel moment am sunat-o pe mama mea sa o intreb daca cunoaste pe cineva Maria pe descendenta materna in familia noastra si mi-a confirmat ca este strabunica mea care murise de exact acelasi tip de cancer cu care eu fusesem diagnosticata. De atunci, sunt mai bine de 5 ani de cand studiez si practic Theta Healing atat in plan personal, cat si cu oamenii cu care intru in terapii. Nu ma satur sa descopar tot ce este ascuns in mine si sa ma cunosc in cel mai profund mod in care nu am crezut vreodata ca este accesibil si posibil.

Si iata-ma astazi, initial un complet „necredincios” intr-ale Theta Healing devenita, la randul meu, ghid pentru cei care sunt deschisi sa primeasca aceste informatii, pentru cei care sunt dispusi sa isi predea mintea constienta si sa inceapa sa lucreze in subconstientul lor, acolo unde sunt cele mai adanci comori din noi, dar si cele mai puternice pericole pentru noi insine. Theta Healing nu este clarviziune, nu este hipnoza si nu este regresie. Este cu mult mai mult decat atat. Este puntea de legatura dintre tot ce este constient, activ in viata noastra si tot ce este in stare latenta, in subconstient.

 

Fiecare are ritmul lui de intelegere si dezvoltare, fiecare este in etapa in care trebuie sa fie conform planului ales impreuna cu Creatorul, de acolo de sus, dar ce iti pot impartasi din suflet si din propria experienta este ca, uneori, este nevoie si suficient sa faci un singur pas. Universul va aranja drumul cel mai bun pentru tine la picioarele tale, trebuie doar sa faci acel prim pas. 

ThetaHealing® este o tehnica nu o religie si nu este afiliata niciunei doctrine religioase.

bottom of page